maandag 29 juli 2013

AVL 4.1 Tante


Iemand gaat voor mij naar 'Bedroefde Moeder van Warfhuizen'

Om 9.20 zitten we weer in het AVL. Gelukkig was Strato gisteravond laat zo helder om deze afspraak op te merken. Ik had dinsdagmiddag in mijn hoofd. De balie-juf heeft me vorige keer per ongeluk een verkeerde afspraak meegegeven van een andere patiƫnte en die tijd had ik nog in mijn hoofd.

Ik krijg een buik echo omdat ik altijd een lichte, stekende pijn ervaar in (de buurt van) mijn rechter eierstok. Soms speelt de pijn echt op en voelt het hevig en scherp. Zo'n 15 jaar geleden is deze 'stok' ook al eens onder de echo geweest, maar toen was er niets te vinden. De conclusie was toen dat ik waarschijnlijk mijn eierstok verdraaid had en dat deze zelf weer terug gedraaid was. Het blijft een zwakke plek.

Uit de echo van vandaag komt niks, volgens de specialiste is er niks bijzonders te zien. Ze weet niet wat het wel kan zijn en geeft mij een hand en een handdoek om de gel van mijn buik af te vegen.

Ik word gebeld, de nummervermelding is geblokkeerd, ik denk meteen dat het de opname poli zal zijn met een 'uitnodiging' voor de operatie. Als ik opneem, wordt er meteen opgehangen. Jammer. Heel het weekend was ik rustig onder de omstandigheid dat ik niet weet wanneer ik geopereerd ga worden. Sinds vandaag ben ik nerveus. Strato wil het ook graag weten en gaat voor mij morgen de opname poli bellen of ze al een datum kunnen geven.

Thuis ga ik maar weer eens slapen, ik ben zo moe, ik word er gek van, maar snap het wel, zoveel nieuwigheid iedere dag. Als ik weer wakker ben, heb ik een voicemail bericht van Samuel. Ik ben blij zijn stem te horen, hij zegt 'Hallo, je spreekt met je medepatiƫnt'. Samuel heeft al geruime tijd longkanker en krijgt nu chemo. Ik mail hem en Aaf en vraag of ik morgen na mijn werk even langs mag komen.

Ik spreek mijn moeder, ze helpt me bij het uitzoeken van de diagnoses van mijn tantes en oma met kanker. Ze heeft de dochter van de tante die overleden is gebeld. Helemaal top van mijn moeder. Verdrietig genoeg is mijn tante overleden aan de gevolgen van longkanker. Voor als u zich dat direct afvraagt, mijn tante heeft nooit gerookt. Het bijzondere van het verhaal is dat de kankercellen die in haar longen gevonden zijn, leken te duiden op uitgezaaide eierstokkanker. Echter zijn er geen tumoren gevonden in haar eierstokken. Wel heeft mijn tante hierop besloten om haar eierstokken en baarmoeder te laten verwijderen. Het heeft allemaal niet mogen helpen. Ik heb haar doodsnood gezien, het leven loslaten was ook echt teveel gevraagd, haar jongste dochter woonde nog thuis.

's Middags ben ik monter genoeg om belastingaangifte te doen. Ik doe er wel lang over, ben wat 'vaag', maar het lukt uiteindelijk. Daarna ben ik alweer moe. Tussendoor komt Strato met Turkse Pizza en ijs. Ik luister naar Blauzun en Tim Knol, Tim is wel lief, maar ik vind er niet veel aan.

Muziek: Ik heb wel even genoeg van 'Lady & Bird', ik luister 'The Virgin Suicides' van Air