maandag 14 april 2014

Potpourri en AVL 26.1: Laatste Taxol



De vrouw van mijn neef heeft borstkanker. Ik moet even een potje onvrijwillig schelden als ik dit te horen krijg. Het raakt me recht in het hart!


Vrijdag ben ik met Esther naar het AVL geweest voor Nucleair Hartonderzoek. Via infuus krijg ik nucleair materiaal toegediend, dit zat in een injectiespuit met een loden koker eromheen. Daarna moest ik een kwartier op tafel liggen, met vlak boven mijn borstkas een plaat waarmee ze mijn hartpomp-functie kunnen filmen als het nucleaire materiaal rondgepompt wordt. Ik zou in slaap gevallen zijn, als het niet zo lastig was om mijn armen 'ergens' te laten. De tafel is te smal om mijn armen naast me te leggen. Dit keer geen Dokter McGyver met zelfbedachte hulpinstallaties, jammer hoor, maar wel snel gepiept. Na een half uur ben ik klaar en bekaf.

Zaterdag zijn mijn oogleden en 'wallen' flink gezwollen. Ik zie er echt niet uit! Ik voel me 'bescheten'. Mijn oogleden waren al weken droog en schilferig, dusdanig dat ik de roos zag dwarrelen als ik in mijn ogen wreef. Allerhande oog-crèmes hadden geen effect. Uiteindelijk heb ik bedacht om VSM crème tegen eczeem en huidirritatie op mijn ogen te smeren, toen ging het een stuk beter. De zwelling kan onmogelijk door deze VSM crème komen, dat is een homeopathisch middel, dus ik hoef echt niet bang te zijn dat daar een werkzame stof in zit, laat staan iets wat zwelling veroorzaakt. Strato is naar een jubileum feestje in ons clubhuis. Ik kan en ga daar nu echt niet naar toe. Strato vertelt aan iedereen die er naar vraagt dat het behoorlijk beroerd met me gaat. Mijn moeder is in het clubhuis aan het helpen, dat is vlakbij, dus ze komt tussendoor maar eens bij me kijken.

Ik krijg alvast het 'chemo is afgelopen' cadeau van mijn moeder, broer en hun partners. Een bon voor de schoonheidsspecialist. Dat is fantastisch! Ik bewaar deze nog even....
Om het cadeau zit een enorm paars lint. Dit knoop ik om mijn gezwollen hoofd, met een grote strik bovenop. Ik zeg tegen mijn moeder: 'Ik ben klaar voor de Pasen'. Mijn moeder moet enorm lachen en maakt een foto. Dat mag wel, maar alleen voor de directe familie, ik wil zo echt niet gezien worden! Een paar uur later komt mijn moeder er achter dat ze de foto via Whatsapp niet aan mijn broer gestuurd heeft, maar aan iemand die ik meer dan een jaar niet gezien of gesproken heb. Dat is een lekkere binnenkomer!

Zondag is de zwelling nog steeds vreselijk. Ik kan zowat niet meer naar 'buiten' kijken. Tavegil, een anti histaminica heeft geen effect. Is het nog meer vocht? De vingers van mijn rechterhand zijn ook gezwollen, maar dat zal de trombose zijn.

Maandag is de uitslag van het hartonderzoek positief, mijn hart is prima in orde. Niks meer te zien van de zwellingen rond mijn ogen. Doe mij dus maar drie porties Herceptin en voor het laatst een portie Taxol! 


Ik stuur een bericht naar 'de baas' Fred om te laten weten dat mijn hart in orde is en de laatste chemo er in gaat. Ko schrijft terug dat hij trots op me is. Ik vraag of ik nu een ijsje krijg. Van Fred krijg ik een ijsje, moet ik alleen de smaken doorgeven. Dan gaat het sms-en een beetje mis. Die stomme auto-correctie functie ook op telefoons!